"Rat" Jovanovića i Obradovića - pljušte uvrede

Polemika lidera LDP Čedomira Jovanovića i Pokreta Dveri Boška Obradovića, započeta tokom sednice Skupštine Srbije o budžetu, ima nastavak.

Izvor: B92

Sreda, 07.12.2016.

15:19

"Rat" je nastavljen na stranačkim sajtovima i saopštenjima, "zaključen" je zasad izjavom Obradovića da možda jeste praznoglav, ali nije izdajnik.

Jovanović je, naime, novinarima u Skupštini, u utorak, objasnio da je "zbog pristojnosti" reagovao na izlaganje Obradovića, kojeg naziva "praznoglavim momkom", koji često sebe predstavlja kao novu generaciju, a "krcka petu banku".

"Ne dopada mi se da me bilo ko naziva kriminalcem i tako se ponašam 20 godina, a pogotovo da me nazivaju oni koji rade 'na kopejku'", rekao je predsednik LDP, reagujući na izlaganje lidera Dveri.

On je rekao da Obradović u skupštinu dolazi s tekstovima koje su drugi pisali:

"Dođete sa tekstom koji su drugi napisali i onda 'bulaznite' 20 minuta, jer vas ništa u životu ne obavezuje. I ta njegova opsednutost LDP-om ili onim što ja u Skupštini radim, zapravo, govori o nekoj čudnoj frustraciji koja mene, opet, navodi na zaključak da nije Velja Ilić najgore što možemo da očekujemo u političkom životu Srbije, a da dolazi iz Čačka", rekao je Jovanović.

Dodao je da je za Ilića makar bilo jasno "kad govori - da govori iz svoje glave" i da on u Skupštini "nikada nije bio megafon onih koji ne žele ništa dobro ovoj zemlji".

Lider LDP naveo je i da mu je "jasna poruka koja je upućena" pominjanjem Đukanovića, Vladimira Popovića, Vučića i stavljanjem njega u taj kontekst.

Nada se, rekao je, da ima još ljudi u ovoj zemlji koji razumeju šta se desilo u Crnoj Gori i koji su ga čuli kada je rekao da je ono što se dešava u Crnoj Gori uvod u ono što nas čeka ovde u Srbiji.

Srbija neće biti gulag, istakao je i dodao да su izbori koji su pred nama za njega borba za evropsku Srbiju, te da će u toj borbi da sarađuje sa svima koji dele te vrednosti ili koji će nas makar malo unaprediti.

Dodao je da o njemu Milošević nikad nije rekao ružnu reč.

Istakao je i da nije uoči parlamentarnih izbora "mitingovao" sa Obradovićem, već sa njim i svim drugim opozicionim liderima.

Obradović je uzvratio da je Jovanović juče "postao Vučićev portparol".

On u današnjem saopštenju tvrdi da se Jovanović sam prepoznao u njegovoj diskusiji:

"Zašto je moje pominjanje nove koalicije Čeda - Beba - Milo - Vučić kod njega izazvalo asocijaciju na kriminal?", pita Obradović.

"Jovanovića boli što sam ga raskrinkao kao lažnu opoziciju u Narodnoj skupštini. On je deo Vučićeve vlasti i to vide svi građani Srbije. Oni su isti, oni su jedno, njihova politika je ista, SNS je preuzeo politiku LDP-a", navodi predsednik Dveri i dodaje da je to što Jovanoviću "smeta Rusija i što ratuje protiv Rusije - to je najbolji dokaz kome Srbija treba da se okrene".

"Možda sam praznoglav, ali nisam izdajnik", zaključio je Obradović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: