Nađene školske bombe i mina na aerodromu u Beogradu

Pripadnici MUP su na aerodromu "Nikola Tesla“ u Beogradu prilikom kontradiverzionog pregleda pošte našli deset školskih ručnih bombi bez eksplozivnog punjenja.

Izvor: B92

Ponedeljak, 24.10.2016.

08:57

Nađene školske bombe i mina na aerodromu u Beogradu
Foto: Tanjug, arhiva

Nađena je i školska protivpešadijska mina bez eksplozivnog punjenja, dodaje se u saopštenju MUP-a.

O događaju je obavešten nadležni tužilac, a policija nastavlja rad na ovom slučaju.

Zamenik komandira stanice granične policije Aerodrom «Nikola Tesla» Borko Papić objasnio je da školske ručne bombe, koje su nađene jutros na aerodormu, nisu imale eksplozivno punjenje i da su shodno tome bile neupotrebljive i nisu predstavljale opasnost.

Papić je ukazao da je graničnu policiju u ranim jutarnjim satima, aerodromska služba bezbednosti obavestila da je u prostoru gde se smeštaju robne pošiljke, nađeno 10 ručnih školskih bombi različitog oblika i večičine, spakovanih u četiri vreće.

"Po dolasku na lice mesta uviđajna ekipa utvrdila je da se radi o školskim bombama, bez ekplozivnog punjenja, koje su samim time bile neupotrebljive i nisu mogle ugroziti bezbednost zaposlenih, putnika i samog kompleksa aerodroma «"Nikola Tesla"", istakao je Papić.

Prema njegovim rečima, po završenom uviđaju specijalizovana ekipa Policijske brigade Policijske uprave za grad Beograd preuzela je predmete i odnela sa aerodoroma .

On je ukazao da policija na aerodroma, u saradnji sa aerodromskom služnom bezbednostti svakodnevno obavlja opseravciju i preglde pristanišne zgrade kao i pratećih objekata na kompelksu aerodroma "Nikola Tesla".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: