Optužbe prete da potope kampanju: "Bio je kao hobotnica"

Niz žena optužilo je milijardera i kandidata republikanaca Donalda Trampa za napastvovanje u trenutku kada je Trampova kampanja ionako na staklenim nogama.

Izvor: B92, Tanjug

Četvrtak, 13.10.2016.

08:35

Optužbe prete da potope kampanju:
Foto: GettyImages

Dve žene optužile su kandidata Republikanske stranke na američkim predsedničkim izborima za "neprimereno dodirivanje" objavio je Njujork tajms.

Međutim, predstavnici kampanje Donalda Trampa pisanje njujorškog dnevnika nazvali su "fikcijom i klevetama".

U tekstu se navodi da dve žene tvrde da ih je Tramp dodirivao na neprimeren način i protiv njihove volje, prenose agencije

Džesika Lids je, kako piše Njujork tajms, rekla listu da je pre tri decenije srela Trampa prilikom jednog avionskog leta i da ju je on uhvatio za grudi i pokušao da joj stavi ruku pod suknju.

“Bio je kao hobotnica, ruke su mu bile svuda”, rekla je ona.

Takođe, Rejčel Kruks iz Ohaja je listu rekla da je srela Trampa u njegovoj zgradi u Njujorku 2005. godine i da ju je on poljubio "direktno u usta" protiv njene volje, prenosi AFP. Kaže da su se rukovali, ali da Tramp nije želeo da joj pusti ruku. Umesto toga, počeo je da je ljubi u obraz, ali i u usta.

“Bila sam tako uznemirena je mislio da sam toliko nesigurna da može to da uradi”, kaže ona.

"Taj tekst je fikcija, a to što je Njujork tajms krenuo u lažni, koordinirani napad na karakter Trampa na ovakvu temu je opasno," naveo je Trampov viši savetnik za komunikacije Džejson Miler u saopštenju, prenosi Rojters.

Osim toga, “Gardijan” je piše i da je na internetu objavljen snimak na kojem se vidi Tramp kako “seksualizuje” desetogodišnju devojčicu. Na snimku iz 1992. godine vidi se Božićni specijal snimljen u Tramp kuli na kojem se nalazi grupa 10-godišnjakinja. Tramp, tada star 46 godina, jednu devojčicu pita da li ide liftom, ona mu odgovori potvrdno, a on se onda okrene ka kameri i publici kaže: “Izlaziću sa njom za 10 godina, da li možete da verujete?”

Takođe, britanski list piše i da su dve bivše misice izjavile da je Tramp namerno ušao prostoriju dok su one bile gole i presvlačile se, dok je novinarka magazina "Pipl" Trampa optužila da je pristisnuo uza zid i ljubio je dok se ona protivila.

Oglasili su se i Trampovi advokati koj traže da "Njujork tajms" povuče juče objavljeni tekst zbog neosnovanih optužbi i povrede ugleda.

Savetnica Trampove rivalke, demokratske kandidatkinje Hilari Klinton u međuvremenu optužuje Trampa da je lagao tokom debate kada je rekao da nikada nije hvatao ili ljubio žene protiv njihove volje.

Tekst "Njujork tajmsa" se "tužno uklapa u sve što znamo o tome kako je Tramp tretirao žene," rekla je Dženifer Palmijeri, prenosi AP.

Ona takođe kaže da taj tekst pokazuje da je "odvratno ponašanje" kojim se Tramp hvali u video snimku objavljenom prošlog petka "više od reči."

Na pomenutom snimku iz 2005. godine može se čuti Tramp kako kaže da mu njegova slava dozvoljava da ljubi i dodiruje žene, ali je on tokom debate u nedelju negirao da je to ikada uradio bez pristanka neke žene.

Izbori u SAD biće održani 8. novembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: