"Hitler ubio tri miliona Jevreja, ja ću toliko narkomana"

Filipinski lider Rodrigo Duterte pojačao je krvavu antikriminalnu retoriku poređenjem Hitlerovog masakra Jevreja sa svojom ambicijom koja bi ga "usrećila”.

Izvor: B92

Petak, 30.09.2016.

07:52

Tanjug

On je istakao da bi bio srećan ukoliko bude uspeo da pobije tri miliona zavisnika od narkotika.

Duterte je to izjavio po povratku iz Vijetnama, gde je razgovarao sa tamošnjim liderima o načinima borbe protiv prodavaca narkotika, prenosi AP.

"Hitler je ubio tri miliona Jevreja, a mi imamo tri miliona narkomana. Bio bih srećan ako bih ih sve pobio", izjavio je Duterte pozivajući se na procenu filipinske vlade o broju preprodavaca i uživalaca narkotika na Filipinima.

Duterte kaže da njegove javne pretnje smrću služe kako bi zastrašile prodavce droge i navele ih da prestanu time da se bave kao i da obeshrabri potencijalne korisnike.

U svojoj predizbornoj kampanji, Duterte je obećao da će pobiti toliko dilera i korisnika droge da će "moći da nahrani sve ribe na obalama Manile", kao i da će ih ubijati vešanjem, jer "ne želi da troši struju na njih", prenosi AP.

Dok su Hitlerove žrtve bili nevini ljudu, Duterte tvrdi da je njegov cilj "da 'izleči' svoju zemlju ubijanjem kriminalaca", prenosi AP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: