Obustavljen postupak protiv Karića, zastarelo delo

Viši sud u Beogradu obustavio je jedan od dva postupka koji se u Srbiji vodi protiv Bogoljuba Karića zbog apsolutne zastarelosti dela, potvrđeno je za B92.

Izvor: B92

Petak, 23.09.2016.

12:05

Obustavljen postupak protiv Karića, zastarelo delo
Foto: Pres služba BK

Više tužilaštvo je potvrdilo da je dobilo rešenje od Višeg suda u kome se navodi da je obustavljen postupak u kome se Bogoljub Karić po optužnici iz 2010. teretio za zloupotrebu službenog položaja odgovornog lica tokom perioda od 1998. do 2005. godine u slučaju izvlačenja novca iz "Mobtela".

Ta optužnica, koja je obuhvatala i njegovog brata Sretena i još 13 lica, prekvalifikovana je 2013. nakon izmena Krivičnog zakonika, ali nikada nije stupila na snagu, niti je za njim u tom slučaju bila raspisana poternica. Kariću je bila zaprećena kazna do pet godina zatvora, a sam krivični postupak je pokrenut 2006, kada su Karići otišli iz Srbije.

Za vlasnikom "BK grupe" i liderom PSS bila je raspisana i Interpolova poternica, ali njih više nema na listi traženih na sajtu Interpola.

Kako je bilo navedeno u toj optužnici, Karići su se teretili da su sa saradnicima, među kojima je bilo i stranih državljana, "izvukli" više od 60 miliona evra sa računa "Mobtela". Kako navodi Tanjug, protiv ostalih optuženih u tom slučaju postupak se nastavlja.

Rešenje o zastari krivičnog gonjenja Karića stiglo je u Tužilaštvo u februaru ove godine, precizirano je za Tanjug.

Međutim, kako piše "Blic", u Tužilaštvu za organizovani kriminal i dalje vode istragu protiv Karića i saradnika u slučaju privatizacije "Mobtela" za proneveru oko 60 miliona evra.

Dela obuhvaćena tom istragom, piše list, zastarevaju 2017. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

208 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: