Vučić o Prajdu: Pre bih otišao na svadbu sina Bate Gašića

Premijer Aleksandar Vučić rekao je da je imao vremena pre bi otišao na svadbu sina nekadašnjeg ministra odbrane Bratislava Gašića nego na Paradu ponosa.

Izvor: B92, Tanjug

Nedelja, 18.09.2016.

21:21

Vučić o Prajdu: Pre bih otišao na svadbu sina Bate Gašića
Foto: Tanjug, arhiva

"Išao bih pre na svadbu sina Bate Gašića, koji je okupio četiri ili pet puta više svatova nego što je bilo na šetnji. To je moja lična stvar", rekao je premijer gostujući na RTS.

Na pitanje da li su ga organizatori danas održanog Prajda u Beogradu pozvali da prisustvuje tom događaju Vučić je rekao:

"Valjda su me zvali. Ja nisam neka pristalica tih šetnji, ali naša obaveza kao države je da njima obezbedimo sigurnost na tom događaju i to smo uradili".

On je rekao i da je zadovoljan što je Parada ponosa održana bez incidenata, jer je time država pokazala da funkcioniše i da može da garantuje bezbednost različitim društvenim grupama.

"I prisustvom državnih i gradskih zvaničnika pokazali smo da preuzimamo odgovornost", rekao je Vučić.

Tačka na Savamalu, političke odluke posle sudskih

Vučić je rekao da je na slučaj Savamale stavio tračku, te da će političke poteze povući nakon što sud donese odluku o tome ko je kriv za taj slučaj.

Upitan zna li se sada ko je odgovoran za rušenje u Hercegovačkoj ulici u Beogradu, Vučić je najpre primetio da novinare, pa i RTS, uglavnom interesuju politicki simboli, jer to, kako je naveo, može da destabilizuje vladu, i jer se Srbiji ne sme dozvoliti da ide ovako brzo.

"To vam je kao kod helikoptera, a u celom svetu padaju helikopteri i niko od toga ne pravi takvu priču", primetio je Vučić.

Postoji, naime, kako je objasnio, krug ljudi koji je karijere gradio na helikopteru i koji jedino mogu da građanima ponude mržnju prema njemu i da naprave skandal, dodajući i da su mnogi spolja uložili dosta novca da od toga naprave slučaj.

"Vi ste, međutim, moram to da kažem, zaboravili, kad ste pitali ko je rušio u Hercegovačkoj, da kažete šta je tamo rušeno, a ja vam odmah kažem da je tamo napravljena glupost, jer to je trebalo uraditi u sred dana i u skladu sa zakonom. Jer to se dešava svakog dana po celom svetu, ali malo ko u to ulaže milione evra da bi time pokušao da ugrozi stabilnost grada i zemlje", primetio je Vučić.

To, kako je naveo, čine oni koji ne mogu ništa da mu kažu ni u vezi s poštenjem, ni s uspesima vlade, ni u vezi s marljivošću, posvećenošću...

Na opasku da onda treba da stavi tačku na taj slučaj, premijer je poručio: Ja sam stavio, a vi grešite misleći da ćete da me uvučete u to da kažem ko su krivci.

"To treba da kaže tužilaštvo, a tek onda sledi suđenje, pa će sud reći da je neko kriv. A moje je da posle toga donesem političke odluke i doneću ih. Neću međutim da vršim pritisak na tužioce i na sudije, nikad nisam pozvao nijednog sudiju. I tačka oko tog slučaja", poručio je Vučić.

Premijer je govorio i o tome da "može lako da se desi da bi kraj vlasti Angele Merkel naredne godine značio i kraj Evrope kakvu znamo i Evropske unije". Vučić je izjavio i da je razočaran izjavom generala NATO Petra Pavela da je Balkan još potencijalni izvor ratnih sukoba, navodeći da Srbija nikome ne preti, ali da nije njegovo da odgovara. Opširnije u posebnoj vesti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

100 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika ima poruku za Rusiju i Kinu

Zvaničnik Stejt departmenta u Birou za kontrolu naoružanja Pol Din pozvao je danas Kinu i Rusiju da objave deklaraciju po uzoru na SAD u kojoj se obavezuju da će o korišćenju nuklearnog naoružanja uvek odlučivati ljudi, a ne veštačka inteligencija (AI).

8:01

2.5.2024.

1 d

Podeli: