"Cunami": Vođa navijača Zemuna lider narko-kartela?

Tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenulo je istragu protiv vođe navijača Zemuna Jevte Jevtića.

Izvor: B92

Sreda, 14.09.2016.

12:36

Takođe, pokrenuta je istraga protiv još četvorice njegovoih saradnika zbog sumnje da su trgovali drogom i predloženo sudu da im odredi pritvor.

Pored Jevtića, naredbom o sprovođenju istrage obuhvaćeni su i Darko Radaković, Dejan Stanić, Janko Vizij i Milan Plavša, precizira se u saopštenju tužilaštva i napominje da je sudiji za prethodni postupak Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu podnet predlog da se svima odredi pritvor.

Osumnjičenima koji su uhapšeni u jučerašnoj akciji "Cunami" na teret se stavljaju krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Oni se terete da su od početka 2015. godine do juče na teritoriji Srbije, SR Nemačke, Španije, Mađarske i Holandije kao pripadnici kriminalne grupe kupovali transportovali i prodavali kokain, amfetamin sulfat, hašiš, kao i da su proizvodili i prodavali kanabis.

Jevtić, Radaković i Marko Nikica Ašanin, protiv koga se vodi krivični postupak u Nemačkoj, sumnjiče se da su organizovali organizovanu kriminalnu grupu, čiji su pripadnici Dejan Stanić, Janko Vizi i Milan Plavša kao i Uroš Bokan, Boris Bešić, Nedžad Kurbašević, Aleksis Ljaljenko, Sergan Agkun, protiv kojih se postupci vode u više zemalja.

Zbog postojanja osnova sumnje na međunarodnu organizovanu trgovinu psihoaktivnim kontrolisanim supstancama u količinima koje nisu zanemarive i koje zahtevaju sprovođenje komplikovanih istražnih radnji dana 18. decembra 2015. godine ministar pravde Srbije i javni tužilac Javnog tužilaštva u Esenu potpisali su Sporazum o formiranju zajedničkog istražnog tima izmedu Nemačke i Srbije.

Na osnovu tog sporazuma Tužilaštvo za organizovani kriminal i Javno tužilaštvo Esen - odeljenje 71 – organizovani kriminal, zajednički sprovodili predistražni postupak protiv ove kriminalne grupe kojom je rukovodio Jevtić, uz podršku i saradnju nadležnih organa Ministarstva unutrašnjih poslova RS i Savezne kriminalističke službe SR Nemačke, napominje se u saopštenju tužilaštva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: