"Ugljanin optužuje Srbiju za organizovanje grupa navijača"

Šef Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova Meho Omerović izjavio je da lider SDA Sulejman Ugljanin "daje veoma opasne izjave”.

Izvor: B92

Utorak, 30.08.2016.

17:15

Tanjug

On je dodao da Ugljanin u tim izjavama državu Srbiju "direktno optužuje za organizovanje navijačkih grupa".

Ugljanin je izjavio da će SDA tražiti da se utakmice s Crvenom zvezdom i drugim fudbalskim klubovima čiji se navijači šovinistički odnose prema Bošnjacima održavaju izvan sandžačkih opština i gradova.

Omerović je u saopštenju naveo da Ugljanin "ponavlja stare teze o autonomiji, o mržnji države prema Bošnjacima, sebe vidi kao jedinog i ispravnog Bošnjaka koji vodi računa o sopstvenom narodu i optužuje legitimne predstavnike svog naroda".

On je kazao kako je žalosno to što Ugljanin, koji je i lider Bošnjačkog nacionalnog veća, "ponovo zloupotrebljava funkciju BNV za svoju ličnu promociju i što pokušava ceo jedan narod konfrontirati s državom u kojoj žive".

"Navijačke grupe ne smeju biti instrument u rukama političara i zato država mora ući u rešavanje ovog sada već ozbiljnog i veoma opasnog problema koje prave huligani koji sa iskrenim navijačima nemaju nikakve veze", naveo je Omerović.

Ugljanin je sinoć u stranačkom saopštenju povodom "šovinističkih i nacionalističkih ispada i pretnji Zvezdinih navijača na fudbalskom stadionu u Novom Pazaru" naveo da se to dešavalo na poslednje dve utakmice sa Crvenom zvezdom u Novom Pazaru 22. marta i 28. avgusta 2016. godine.

Ugljanin je saopštio da su "ove utakmice drastičan primer izliva nacionalne, verske i rasne mržnje srpskih ekstremista prema Bošnjacima Sandžaka".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: