Lukšić odustao od kandidature za generalnog sekretara UN

Bivši crnogorski ministar spoljnih poslova i evropskih integracija Igor Lukšić odustao je od kandidature za generalnog sekretara UN, saopštava to Ministarstvo.

Izvor: B92

Utorak, 23.08.2016.

20:12

Lukšić odustao od kandidature za generalnog sekretara UN
Foto: Gettyimages

On je o toj odluci obavestio predsedavajuće Generalne skupštine UN Mogensa Liketofta i Saveta bezbednosti Ramlana Bin Ibrahima.

Nije objavljeno šta je Lukšić naveo kao razlog odustajanja, a u pismu generalnom sekretaru UN Ban Ki Munu istakao je da je imao "veliko zadovoljstvo" što je učestvovao u procesu priprema za izbor novog generalnog seketara svetske organizacije.

Kako se navodi, on je iskazao zadovoljstvo što je platforma koju je predstavio bila zapažena tokom kampanje i razmatrana s posebnom pažnjom. Lukšić je naveo da očekuje da će se vratiti poverenje u ulogu UN, kao i da će prevladati argumenti istočne Evrope da njen predstavnik bude izabran za novog generalnog sekretara UN.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: