Mamić šalje Srbinu u zatvoru 300 evra mesečno

Bivši prvi čovek Dinama iz Zagreba Zdravko Mamić svakog meseca šalje oko 300 evra Srbinu sa kojim se zbližio dok u pritvoru u Remetincu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.07.2016.

16:09

Mamić šalje Srbinu u zatvoru 300 evra mesečno
Foto: Starsport

Zagrebački Jutarnji navodi da je taj čovek Aleksandar Tasić zvani Aca (46), jedan od članova međunarodne bande Pink Panter. Tasićeva porodica je nedavno boravila kod Mamića u gostima.

Navodno se upravo na ovome poznanstvu Mamića i Pink Pantera bazira informacija o tome kako se sprema likvidacija glavnog državnog tužioca Dinka Cvitana i kako iza toga stoji Mamić.

Mamić je tu priču izneo na konferenciji za novinare prošle nedelje u zagrebačkom hotelu Šeraton rekavši da sada pokušavaju da mu "napakuju" da sa jednom osobom sa kojom je delio ćeliju stvara organizaciju koja pokušava da izvrši atentat.

"U zatvoru sam u sobi bio s jednim Srbinom, jednim Kameruncem i jednim Albancem. Kada sam izašao iz pritvora, rekao sam da ću im slati po 2.000 kuna za kantinu dok su god u Remetincu. Vrlo brzo nakon mene je otišao taj Kamerunac, ostala su dvojica i ja sam tome Srbinu i tome Albancu slao po 2000 kuna za kantinu. U međuvremenu je Albanac negde otišao na izdržavanje pa sam izgubio kontakt s njim, Srbin je još uvek u Remetincu i ja mu i dalje šaljem po 2000 kuna za kantinu", ispričao je Mamić novinarima i dodao da to čini svakog 21. u mesecu.

U međuvremenu je, kaže, kada je izašao iz pritvora stupio u kontakt sa suprugama i jednog i drugog zatvorenika - Srbina i Albanaca. Između ostalog, rekao je i da je nedavno ugostio suprugu i sina zatvorenika iz Beograda.

"Bili su moji gosti, ja sam ih smestio, ja sam ih dočekao i platio njihov boravak, igrao se s tim maleckim", ispričao je Mamić i dodao da je sada od toga stvorena priča nekih, kako je rekao, prljavih mozgova koji prave priču da sa slobode s nekim ljudima u Remetincu stvara nekakvu mrežu i sprema atentat na Cvitana i njegovu porodicu.

Mamić, međutim, novinarima nije otkrio ko je čovek iz Remetinca. Pozivajući se na svoja saznanja Jutarnji piše da je reč upravo o Tasiću.

Tasić je, podseća list, prošle godine uhapšen u Zagrebu s grupom kriminalaca iz Srbije, BiH i Crne Gore, u spektakularnoj akciji, a nakon jednogodišnjeg postupka nedavno je na osnovu Uskokove optužnice nepravosnažno na zagrebačkome Županijskom sudu osuđen na tri godine i tri meseca zatvora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: