Bler i porodica koja se seli, a ne zna kakva je nova kuća

Bivši britanski premijer Toni Bler kaže da je Britanija kao porodica koja je odlučila da promeni kuću, a da pritom ne zna kakva će joj biti nova kuća.

Izvor: B92

Nedelja, 26.06.2016.

12:38

Bler i porodica koja se seli, a ne zna kakva je nova kuća
Foto: Tanjug

„Neki kažu da će biti odlična, drugi da će biti užasna. Ne znamo kako će naša budućnost van EU da izgleda“, istakao je Bler.

Kako kaže, savetovao bi vladu da ne žuri i da uveri javnost da je i dalje uključena u proces. Na pitanje kakav odnos sa EU on želi Bler ističe da je važno što je više moguće imati pristup slobodnom tržištu.

Takođe, bivši britanski premijer iz redova laburista ocenjuje da je ipak važno da Britanija zadrži svoj uticaj, ali isto tako kaže i „da smo sada nezavisni“.

Prema njegovim rečima ne može da se seti da je u vremenu kada je on bio premijer Evropa zaustavila nešto što je on zamislio.

Na pitanje šta misli o novom referendum kaže da ne vidi kako bi on mogao da bude održan, ali da ne bi ništa otpisao.

„Tržište je palo. Možda će se stabilizovati. Britanska javnost mora da shvati realnost“, navodi Bler.

Osim toga, navodi i da bi strana za ostanak i EU izgubila na referendumu da je održan u bilo kojoj drugoj zemlji EU, a na pitanje zbog čega, on odgovara:

„Ukoliko uzmete nezadovoljstvo statusom kvo, slabim prihodima, problemom sa imigracijom, a uz sve to mediji još pogoršavaju situaciju, teško je pobediti“.

Kako kaže, vlast mora da sluša ljude po pitanju imigracije, a on se borio protiv toga na izborima 2005. godine. Navodi i da su ljudi sa istoka Evrope napravili veliki doprinos zemlji.

Nije želeo da komentariše mogućnost da bi kampanja za ostanak u EU pobedila da su laburisti učinili više.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: