Dveri i DSS idu na kogres Putinove partije

Predstavnici DSS i Pokreta Dveri učestvovaće u Moskvi u radu Kongresa vladajuće partije u Rusiji - Jedinstvene Rusije, saopšteno je iz tih stranaka.

Izvor: B92

Nedelja, 26.06.2016.

14:37

Dveri i DSS idu na kogres Putinove partije
Foto: Thinkstock

Kako je saopšteno iz DSS, predstavnici te stranke će na poziv Borisa Grizlova, predsednika Višeg saveta Jedinstvene Rusije učestvovati u radu Kongresa koji se održava od danas do 28. juna u Moskvi.

Na samitu će učestvovati i strane delegacije iz Kine, Bugarske, Kazahstana, Jermenije, Kurdistana, Japana, Srbije, Crne Gore, Republike Srpske...

DSS će predstavljati član Predsedništva stranke Dragana Trifković.

Prvi dan kongresa (26. juna) biće održan okrugli sto “Svet 2016. izazovi i mogućnosti”, na kome će učestvovati šefovi međunarodnih delegacija političkih partija.

Jedinstvena Rusija osnovana je 1. decembra 2001. ujedinjenjem partija Jedinstvo aktuelnog ministra odbrane Rusije Sergeja Šojgua, Otadžbina Jurija Luškova i Jevgenija Primakova, te Cele Rusije Mintimera Šajmijeva.

Zvaničan naziv partije je Sveruska partija 'Jedinstvo i otadžbina — Jedinstvena Rusija“, a njen predsednik je ruski premijer Dimitrij Medvedev, a bivši predsednik stranke bio je Vladimir Putin.

Najveća je partije u Rusiji i u Dumi ima 238 od 450 poslanika (52.89%)

Na logou partije nalazi se medved.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: