"Vozila ostala u vodi, sa krova smo skinuli dvojicu..."

Jako nevreme praćeno pljuskom s gradom uzrokovalo je izlivanje vode iz kanalizacija i pad drveća, rečeno je u Upravi za vanredne situacije u Beogradu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.06.2016.

21:43

Foto: Tanjug

Načelnik Uprave Rade Milošević rekao je agenciji Beta da se najviše vode izlilo u opštinama Palilula, delovima Zemunske opštine i avalskim naseljima, gde je padalo i drveće što je omelo saobraćaj.

"Na delu Autokomande, jedno vozilo je ostalo zaglavljeno u vodi. Mi smo sa krova automobila skinuli dva sugrađanina, a jednog izvukli iz kola", rekao je Milošević.

Na četiri-pet mesta u Beogradu nevreme je oborilo drveće koje nikoga nije ugrozilo, i koje je "Gradsko zelenilo" brzo uklonilo.

"Poziv smo primili i od građanina koji žive kod Hipodroma, jer im je voda preplavila dvorište. Oni su nas zvali jer je pretilo da voda uđe u kuću, ali do toga na sreću nije došlo", rekao je Milošević.

Prema njegovim rečima, prekida u snabdevanju električnom energijom nije bilo, a nije bilo ni požara izazvanih nepogodom.

U taksi udruženjima, agenciji Beta rekli su da je nekoliko lokacija u gradu poplavljeno, kao i da je na mostu "Gazela" došlo do sudara koji usporava saobraćaj.

Jako nevreme praćeno gradom pogodilo je Beograd, ali deluje da je grad najviše štete napravio u Pančevu gde su padale ledenice veličine pesnice.

Iz „Beogradskog taksija“ za B92.net kažu da je Autokomanda „standardno baš pod vodom“, kao i da je voda na auto-putu kod skretanja za Dušanovac „gotovo pola metra“.

Osim toga, proglašen je meteo-alarm na severu zemlje i u prestonici - za Beograd, Srem i Bačku važi narandžasti, dok je u Banatu proglašen crveni. U naredna 24 sata mogući su nagli porasti vodostaja i na području Beograda.

AMSS upozorio je vozače, da u slučaju jakog pljuska ili nevremena praćenog gradom, zaustave vozilo na prvom parkingu ili na bezbednom mestu pored puta.

U Srbiji će sutra biti promenljivo oblačno, sa sunčanim intervalima, posle podne i uveče ponegde s kratkotrajnim lokalnim pljuskovima i grmljavinom.

U Beogradu će biti promenljivo oblačno ,sa sunčanim intervalima, posle podne i uveče u pojedinim delovima grada kratkotrajni lokalni pljuskovi s grmljavinom. Vetar slab, promenljiv. Jutarnja temperatura oko 18, a najviša dnevna oko 27 stepeni.

Snažna oluja uz jak vetar i grmljavinu pogodila je u Beograd i u nedelju uveče zbog čega je u gradu nastao haos. Na pojedinim mestima nisu radili ni semafori ni rasveta. Nakon trećeg pljuska, na ulicama je mnogo vode, a prava reka je tekla niz Dimitrija Tucovića do Bulevara despota Stefana”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: