Đinping u vili Obrenovića: Pečenje, kupus i vino / VIDEO

Prijemom u vili "Zlatni breg", nekadašnjem letnjikovcu dinastije Obrenović, predsednik Kine Si Đinping završio je trodnevnu posetu Srbiji.

Izvor: B92

Nedelja, 19.06.2016.

13:38

Đinping u vili Obrenovića: Pečenje, kupus i vino / VIDEO
FoNet

Prijem je priredio predsednik vlade Aleksandar Vučić, a prisustvovali su mu i predsednik Srbije Tomislav Nikolić, članovi kineske delegacije i srpske vlade, kao i druge zvanice.

Predsednik Kine obišao je vilu i dvorište, a imao je priliku i da se uveri kako se pripremaju tradicionalna srpska jela - pečenje i slatki kupus.

Đinping je probao i srpska vina za koja je, prenosi RTS, rekao da su vrlo dobra i da imaju izvozni potencijal.

Predsednik Kine je u salonu vile razgledao portrete članova dinastije Obrenović, a predsednik vlade mu je, navodi RTS, govorio o Milošu Obrenoviću.

Đinping je prethodno obišao Železaru u Smederevu, koju će krajem juna zvanično preuzeti kineska čeličana "Hestil".

On je obišao halu Tople valjaonice i menzu u krugu fabrike, gde je u društvu predsednika Nikolića i Vučića, razgovarao sa zaposlenima.

Đinping je, u obraćanju u Železari, rekao da očekuje da će srpska čeličana igrati aktivnu ulogu u poboljšanju života srpskog naroda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: