Pada vlada, izbori u Hrvatskoj na jesen?

Hrvatska bi mogla na nove izbore već ove jeseni, iako je novu vladu dobila krajem januara, pišu hrvatski mediji.

Izvor: B92

Ponedeljak, 02.05.2016.

14:45

Pada vlada, izbori u Hrvatskoj na jesen?
Foto: Thinkstock

U hrvatskoj javnosti se povodom sto dana rada vlade govori o rekonstrukciji, ali lider HSLS, članice "Domoljubne koalicije" Darinko Kosor za Index.hr kaže da izlaz vidi u izborima.

"Mi smo apsolutno protiv rekonstrukcije unutar vladajuće koalicije, mi u tome nećemo učestvovati, već vidimo izlaz u izborima koji bi bili na jesen", rekao je Kosor.

Kosor je rekao da nije zadovoljan sa prvih sto dana vlade i istakao da su "svi partneri" podjednako krivi za takvo stanje.

Izbore nagoveštavaju i iz Mosta, a funkcioner Ivan Kovačić je rekao da je sve manje prostora za tu opciju u vladi.

"Ako neko kaže da ne želi izvršavati dogovoreno iz sporazuma, a za to nema argumente, onda nema nikakvog manevarskog prostora za ostanak u Vladi", rekao je on za "Slobodnu Dalmaciju".

Kako je rekao, dosadašnja komunikacija Mosta i HDZ-a je bila površna i neiskrena i priznaje da bi i sam kao birač Mosta bio nezadovoljan.

"Na jednom od sastanaka bilo je pitanje da li bismo podržali izlazak iz Vlade i nove izbore, i to uz oslabljeni rejting, ako bi Vlada krenula opasnim putem. Znate li kakav je bio rezultat? Jednoglasno - za nove izbore, makar nestao Most", rekao je Kovačić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: