"Za dom spremni sveti pozdrav, štititi ga zakonom"

U Splitu je obeležena 25. godišnjica Hrvatskih odbrambenih snaga na kojoj su prisustvovali generali Željko Glasnović i Mile Dedaković.

Izvor: B92

Nedelja, 10.04.2016.

17:18

Foto: Gettyimages

Govor je održao i ratni zapovenik Marko Skejo, koji se založio za to da se pozdrav “Za dom spremni“ zakonski zaštiti.

Na skupu je takođe prizvano i sećanje na režim Ante Pavelića i Nezavisnu državu Hrvatsku, uspostavljenu na isti dan kada i HOS slavi svoju godišnjicu postojanja, prenosi Index.hr.

“Hvala što ste došli da se poklonite žrtvi 46 hrvatskih mučenika, vitezova, što su dali živote za slobodu i Nezavisnu državu Hrvatsku. Napokon je došao i naš zamenik ministra Ivan Vukić, ratni zapovednik 142. brigade. Naš čovek koji je s nama bio rame uz rame i u ratu i u miru. S tugom i ponosom sećamo se naše braće i svih Hrvata koji su položili živote na oltar domovine. Hrvati su vekovima sanjali i borili se za svoju slobodu, mnogi su izgubili živote u borbi za hrvatsku nezavisnost“, rekao je pukovnik Skejo.

Nakon toga, general Skejo osvrnuo se na pozdrav “Za dom spremni“.

“Taj pozdrav pod kojim su poginuli najbolji hrvatski sinovi, čist je kao suza, to je jedan od najlepših pozdrava hrvatske vojske i hrvatskog naroda. Pozdrav mora da bude ugrađen u nov zakon o hrvatskim braniteljima kako bi se jednom za sva vremena zaustavila rasprava o ovom svetom hrvatskom pozdravu“, rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: