"Istražujemo seksualno zlostavljanje izbegle dece"

Norveška policija saopštila je da istražuje navode o više slučajeva seksualnog zlostavljanja dece u izbegličkim kampovima.

Izvor: B92

Utorak, 09.02.2016.

21:35

Foto: GettyImages

Postoje navodi da su u incidente umešani lokalni seksualni prestupnici poznati norveškoj policiji, koji su posećivali izbegličke kampove, kao i drugi migranti.

Iz norveškog Nacionalnog kriminalističko-tehničkog centra naveli su da su incidenti prijavljivani od jeseni 2015. do zime 2016. godine, ali nisu otkrili više detalja o tačnom broju slučajeva.

Predstavnik Centra Ahel Vilhem Du naveo je da "policija veoma ozbiljno pristupa svakom slučaju o navodnom seksualnom zlostavljanju dece, ali da, mimo toga, nema pojačanih krminalnih aktivnosti u izbegličkim kampovima i oko njih".

Više od 31.000 ljudi zatražilo je azil u Norveškoj u 2015. godini, među kojima je bilo 5.300 maloletnika bez roditeljske pratnje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: