NATO razmatra veću ulogu u izbegličkoj krizi

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg je izjavio da će Alijansa razmotriti mogućnost da se više uključi u rešenje problema izbegličke krize u Evropi.

Izvor: B92

Utorak, 09.02.2016.

16:54

NATO razmatra veću ulogu u izbegličkoj krizi
Foto: Tanjug, arhiva

Stoltenberg je izjavio da je razgovarao telefonom sa nemačkim i turskim ministrima odbrane, kao i da će pitanje većeg uključenja Alijanse u izbegličku krizu biti na dnevnom redu današnjeg sastanka ministara odbrane članica NATO, prenela je agencija AP.

Prvi čovek NATO je izjavio: "Svi smo zabrinuti", i dodao da 28 članica Alijanse "vide potrebu da se pozabave i izbore sa tom ljudskom tragedijom", kao i problemima povezanima sa njom.

Nemačka kancelarka Angela Merkel je u ponedeljak izjavila da su ona i turski premijer Ahmet Davutoglu složili da bi na današnjem sastanku NATO trebalo da se razgovara o tome kako Alijansa "može da pomogne sa nadzorom" u Sredozemlju i da pomogne turskoj obalskoj straži i pograničnoj agenciji Evropske unije Fronteksu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: