Pomoć Narodnim kuhinjama na KiM

Četiri miliona dinara prikupljeno je tokom januara u Beogradu u humanitarnoj akciji za pomoć narodnim kuhinjama na KiM, saopštila je Eparhija raško-prizrenska.

Izvor: B92

Subota, 06.02.2016.

15:38

Default images

"Velikim odzivom Beograđana prikupljeno je preko četiri miliona dinara za normalno funkcionisanje šest narodnih kuhinja u kriznom zimskom periodu, u kojima se hrani preko 2.000 Srba", piše u saopštenju.

Ta akcija po beogradskim domaćinstvima je, kako se ističe, uspešno realizovana zahvaljujući JKP "Infostan" i Gradu Beogradu.

Eparhija Raško-prizrenska preko svoje humanitarne organizacije "Majka devet Jugovića", punih 15 godina pomaže socijalno ugroženim porodicama, bolesnim licima, školama i ostalim institucijama na Kosovu i Metohiji, pa će tako i ove godine imati prilike da prikupljenim sredstvima obezbedi neophodne namirnice za narodne kuhinje i izvrši podmirivanje ostalih potreba.

Problem narodnih kuhinja je što nedostaju stalne donacije i kontinuitet u snabdevanju namirnicama, a svakodnevno prehranjuju socijalno najugroženije iz Opština Novo Brdo, Kosovska Kamenica, Gnjilane, Kosovska Vitina, Klina i Istok.

Pomoć najugroženijima na Kosovu i Metohiji se može poslati i direktnim uplatama preko žiro računa broj: 360-0012622700003-39, na ime "Eparhija raško-prizrenska", Manastir Gračanica, 38205 Gračanica, sa naznakom: "Pomoć za Narodne kuhinje".

Takođe, pomoć se može donirati i slanjem sms poruka na broj 1033 u mrežama Mt:s, Vip i Telenor. Slanjem jedne sms poruke donira se 100 dinara.

"Eparhija raško-prizrenska i Majka devet Jugovića se od srca zahvaljuju svima koji su se odazvali humanitarnoj akciji, i onima koji su akciju omogućili, i na taj način pomogli najugroženijima na Kosovu i Metohiji|, ističe se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: