UNHCR: U novembru znatno manje izbeglica

Oko 140.000 izbeglica i migranata došlo je do Evrope morskim putem u novembru, što je znatno manje u poređenju sa podacima zabeleženim u oktobru.

Izvor: B92

Utorak, 01.12.2015.

12:17

Default images
Foto: Tanjug, AP

Međutim, i dalje veliki broj njih prelazi preko evropskih granica, saopštio je Visoki komesarijat UN za izbeglice (UNHCR).

"Podaci za novembar su prvi ove godine koji pokazuju da je broj izbeglica i migranata smanjen u odnosu na stanje zabeleženo u prethodnom mesecu", rekao je na konferenciji za novinare Vilijam Spindler iz UNHCR-a, preneo je Rojters.

Kako je objasnio, razlozi sa smanjenje broja dolazaka imaju veze sa pogoršanjem klimatskih uslova na Egejskom moru, ali i sa merama koje turske vlasti preduzimaju protiv krijumčarenja.

Više od 880.000 ljudi koji traže azil dospelo je do evropskih obala ove godine, što je oko četiri puta više u poređenju sa njihovim ukupnim brojem registrovanim 2014. godine, zaključio je predstavnik Agencije UN za izbeglice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: