MUP: Rodić da prijavi pretnje koje su mu upućene

Direkcija policije MUP-a pozvala je predsednika Adrija medija grupe Aleksandra Rodića da najbližoj policijskoj stanici prijavi pretnje koje su mu upućene.

Izvor: B92

Nedelja, 29.11.2015.

00:14

Default images
Foto: Tanjug

Osim toga, oni navode da su policijske stanice dostupne svim građanima 24 sata dnevno.

"Istovremeno, ukazujemo da pripadnici MUP-a bezuspešno pokušavaju da uruče poziv Aleksandru Rodiću, kako bi sa njim, u svojstvu građanina, obavili razgovor na navode iz krivične prijave, koju je on lično podneo protiv (vlasnika Farmakoma) Miroslava Bogićevića, a po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal", navodi se u saopštenju MUP-a.

Policija će i dalje preduzimati sve mere iz svoje nadležnosti kako bi privela pravdi počinioce krivičnih dela, baš kao što je nedavno uhapsila lice zbog komentara preteće sadržine na internet portalu Kurira, upućenih Radisavu Rodiću, navodi se u saopštenju.

U saopštenju MUP se podseća, da je zbog osnova sumnje da je izvršio krivično delo ugrožavanje sigurnosti iz čl. 138 KZ RS, uhapšen D.M (1975), iz Surdulice.

Obaveza svakog građanina je da prijavi krivično delo, a policije da primeni sve mere i radnje u zaštiti lične bezbednosti i sigurnosti u skladu sa zakonom, navodi se u saopštenju.

Kako je objavljeno večeras na Internet sajtu "Kurira", "vlasniku tog lista i Adria medija grupe Aleksandru Rodiću, članovima porodice Rodić i novinarima 'Kurira' danas su stigle nove pretnje smrću, posle javne harange koju nedeljama, bez prestanka i najgrublje kršeći Zakon o medijima, sprovode "držžavni mediji Informer i Pink".

"Dosad neviđena medijska haranga doprinela je stvaranju atmosfere za linč, a pored Aleksandra Rodića, pretnje preko 'Kurirovog' internet portala su upućene i novinarima Zoranu Kesiću, Vukašinu Obradoviću, Ivanu Niniću i Aleksandru Bećiću, kao i potpredsednici Vlade Zorani Mihajlović", navodi se na sajtu "Kurira".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: