Ben Karson u Jordanu: Susedi da prihvate izbeglice

Kandidat republikanaca za izbore Ben Karson obišao je sirijske izbegličke kampove u Jordanu i izjavio da bi izbeglice trebalo da prihvate susedne zemlje.

Izvor: B92

Subota, 28.11.2015.

22:25

Default images
Foto: Beta, AP

Više od četiri miliona Sirijaca pobeglo je od rata od 2011. godine. Većina ima privremeni smeštaj u susednim zemljama, gde se odugovlači sa njihovim prihvatom.

Karson je obišao izbeglički kamp Azrak i tom prilikom rekao da bi Sirijci mogli da doprinesu ekonomijama arapskih zemalja ukoliko bi bili prihvaćeni i integrisani.

Američki predsednik Barak Obama izjavio je ranije da će SAD prihvatiti 10.000 izbeglica, što je delić stotina hiljada izbeglih iz ratom zahvaćenih zemalja, uključujući Siriju.

Neki kandidati za predsednički nominaciju iz redova republikanaca izjavili su da strahuju da teroristi mogu da se infiltriraju među izbeglice i tako iskoriste priliku za ulazak u SAD.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika ima poruku za Rusiju i Kinu

Zvaničnik Stejt departmenta u Birou za kontrolu naoružanja Pol Din pozvao je danas Kinu i Rusiju da objave deklaraciju po uzoru na SAD u kojoj se obavezuju da će o korišćenju nuklearnog naoružanja uvek odlučivati ljudi, a ne veštačka inteligencija (AI).

8:01

2.5.2024.

1 d

Podeli: