"'Ubićemo 100 muslimana' izvučeno iz konteksta"

Premijer Vučić izjavio je da je njegova rečenica "Za jednog Srbina ubićemo 100 muslimana" iz 1995. godin,e kada je bio poslanik SRS, izvučena iz konteksta.

Izvor: B92

Sreda, 04.11.2015.

20:25

Default images
Foto: Beta, AP

Međutim, on je takođe naveo da to to sasvim sigurno sada ne bi ponovo rekao.

"Nisam ja to na taj način pozivao i to ste izvukli iz priloga Sonje Đurić sa Radio-televizije Srbije. To je izvučeno iz konteksta u vreme najgore kampanje Miloševićevog režima protiv radikala", rekao je Vučić za Televiziju N1.

On je naveo da to nije bila suština te rečenice, ali da je govorio i druge stvari za koje je mislio da su dobre, a koje sasvim sigurno sada ne bi ponovio.

"Ja i danas grešim i mislim da ne postoji čovek koji ne greši. Kao što sam tada bio iskren misleći da štitim interese svoga naroda, tako i danas iskreno mislim da te interese štitim i stvarno mislim da su odnosi Srba i Bošnjaka nešto što je jako bitno", dodao je premijer.

Član predsedništva BiH Bakir Izetbegović izjavio je da je razočaran što premijer Vučić nije bio spreman da prihvati ono što piše u presudama o Srebrenici.

"Imamo svoje zaključke o napadu na mene u Potočarima"

Osim toga, Vučić je izjavio i da Srbija ima svoje zaključke o napadu na njega 11. jula na komemoraciji u Potočarima kod Srebrenice.

"Mi imamo svoje zaključke, daćemo to nadležnim organima u BiH. Mislim da oni znaju ko su organizatori i da su neke priveli", rekao je Vučić za N1.

Vučić je dodao da ne želi da se vodi hajka protiv njegovih napadača, već da bi možda neko od organizatora trebalo da objasni čemu je služio napad.

On je rekao i da je primio pismo jednog od privedenih iz centralne Bosne koji je rekao da je preterao tog dana i da želi da bude njegov gost kad bude u Beogradu.

"Ja sam svojoj službi rekao da ako dođe, da ga pozovu", rekao je Vučić i dodao da je za obe zemlje najbitnija stabilnost i jačanje saradnje.

Član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović rekao je da je tog dana napravio jednu grešku, jer nije znao da će "prvi put posle 20 godina zvanice biti uvedene u masu".

"Ja sam jednu grešku napravio. Nisam zvao Vučića, ali me je radovalo da dođe i kazao sam nešto što nisam smeo - da mu je garantovana sigurnost, a to je trebalo drugi da garantuju", rekao je Izetbegović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

213 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: