Kameron: Krvavo težak posao reformi Evropske unije

Britanski premijer Dejvid Kameron rekao je da će pregovori Velike Britanije sa Evropskom unijom o reformama biti krvavo težak posao.

Izvor: B92

Nedelja, 04.10.2015.

12:15

Default images
foto: Beta/AP

On je ponovo odbacio ideju da Velika Britanija treba da ostane u okviru evropske zajednice i potvrdio nameru da se organizuje referendum o napuštanju EU.

“Mirno i racionalno pokušavam da ubedim evropske saradnike da podrže reforme Evropske unije, uoči našeg referenduma. Imaju mnogo vremena da razmisle o tome, referendum ćemo organizovati tek 2017. godine. Siguran sam da imam pravu strategiju, prave planove, pravi tim da sprovedemo reforme. Krenuli smo ka tom putu, ali će to biti krvavo težak posao”, naveo je Kameron.

Prema njegovim rečima, evropski zvaničnici su bili upozoreni na moguće posledice i spremnost Velike Britanije da izađe iz EU ukoliko se ne sprovedu reforme.

”Mislim da znaju koliko je ovo ozbiljan problem i koliko ozbiljne pregovore moramo da imamo. Oni znaju šta su posledice našeg referenduma. Nemojte da mislite da sam doneo odluku o referendumu, ne držim pištolj na glavi, mirno obilazim evropske gradove, razgovaram o tome šta treba promeniti”, dodao je Kameron.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: