Kome i zbog čega smetaju izbeglice?

Mađarska je podigla žičanu ogradu. Srbija je oštro odbacila takvu ideju, ali su zato neka desničarska udruženja najavljivala protest protiv izbeglica.

Izvor: B92

Nedelja, 30.08.2015.

16:05

Default images

Pokreti Naši i Obraz za ponedeljak su najavili skup protiv izbeglica sa Bliskog istoka. Posle zabrane policije su odustali, ali samo privremeno.

"To nije protest protiv migranata, već protiv EU i Amerike koje su unistile Bliski istok i sada sve te ljude šalju u Srbiju. Mi predlažemo da idu u Hrvatsku, pa neka u Zagrebu grade prihvatne centre", kaže Mladen Obradović iz "Obraza".

Protiv migranata neće protestovati ni Dveri. Neće protiv izbeglica i kažu da im to nije bila namera ali hoće, krajem septembra, protiv Vlade Srbij zbog, kako kažu, katastrofalne politike prema migrantima.

"Ovo je ogromna kriza koja nosi demografske, bezbednosne, socijalne rizike i građani imaju pravo da znaju kakva je namera EU - da od Srbije napravi najveći azilantski centar u Evropi. Mi se ne borimo protiv migranata nego protiv namere Unije da u Srbiji nasele 400.000 migranata", navodi Boško Obradović iz "Dveri".

Ima i onih kojima migranti ne smetaju. I zato beogradski Trg republike koji je danas prazan na 35 stepeni prazan, sutra u 18 sati o neće biti. U to vreme biće održan skup pod nazivom "Solidarnost, a ne mržnja"‚

"Prvi razlog što su desničari najavili protest protiv migranata, mi mislimo da je to nedopustivo i želimo da pokažemo da ima nas normalnih koji pomažemo migrantima vec danima", objašnjva Anita Mitić iz Inicijative mladih za ljudska prava".

Niko iz MUPa nije želeo pred kameru. Podsećaju na izjavu ministra Stefanovića da su svi skupovi protiv izbeglica zabranjeni te da će se policija ponašati u skaldu sa tim.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: