Gužve na prelazima, na Batrovcima se čeka pet sati

Putnička vozila zadržavaju se pet sati na izlazu iz Srbije na graničnom prelazu Batrovci, sa Hrvatskom, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Izvor: Beta, Tanjug

Petak, 28.08.2015.

08:50

Default images
Foto: B92, arhiva

Na prelazu Horgoš, na granici Mađarske na izlaz iz Srbije se čeka dva sata.

Na graničnom prelazu Šid, Sot i Gradina čeka se oko 80 minuta, dok se na Rači čeka oko jednog sata.

MUP dodaje da na ostalim graničnim prelazima nema većeg zadržavanja.

AMSS je saopštio da je međuzona sa Mađarskom puna i da se intenzitet saobraćaja pojačava, pa se savetuje vozačima da ka Hrvatskoj koriste granične prelaze Šid, Sot i Bačku Palanku, a sa Mađarskom, Kelebiju ili Bački Breg.

Granični prelazi Bački Vinogradi, Djala, Bajmok i Horgoš II otvoreni su od sedam do 19 časova.

Na graničnim prelazima sa Crnom Gorom trenutno nema zadržavanja dužih od petnaestak minuta, a ni na prelazima sa Makedonijom nema zadržavanja dužih od pola sata.

U periodu turištičke sezone vreme zadržavanja na graničnim prelazima konstantno varira, pa se apeluje na vozače da koriste manje frekventne granične prelaze.

Poslednji vikend u avgustu, a ujedno i poslednji vikend pred početak nove školske godine, doneće sasvim sigurno pojačan saobraćaj na svim putevima, kao i na prilazima većim gradskim sredinama.

U danima pojačanog saobraćaja su česte saobraćajne nezgode, pa se zato vozačima savetuje da ne ulaze u rizična preticanja i obilaženja kolona, da održavaju veće odstojanje, poštuju ograničenja u brzini, a posebno da voze pažljivo na mestima gde je zbog aktuelnih radova izmenjen redovan tok saobraćaja.

Prema podacima iz Uprave saobraćajne policije, prethodnog dana na putevima u Srbiji evidentirane su 93 saobraćajne nezgode, u kojima je 49 osoba povređeno, a na žalost, tri lica su smrtno stradala.

Istovremeno, u Beogradu zebeleženo je 47 saobraćajnih nezgoda u kojima su 22 osobe povređene, a dva lica su poginula.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: