Palestinac ubijen nakon napada na oficira

Izraelska vojska i policija pucali su danas na dva Palestinca i jednog ubili, nakon dva napada nožem na pripadnike bezbednosnih snaga na Zapadnoj obali.

Izvor: B92

Subota, 15.08.2015.

21:57

Default images
Foto: Beta/AP, arhiva

Policijski portparol Luba Samri izjavila je da je Palestinac prišao oficirima tokom rutinske bezbednosne konrole i jednog ubo u leđa.

Drugi oficir, koji je bio u blizini, je pucao i ubio napadača.

Ranije danas Palestinac je pogođen metkom, nakon što je zatražio čašu vode od vojnika na graničnom prelazu i potom napao vojnika koji se okrenuo da mu je da, saopštila je armija.

Vojniku je pomoć ukazana na poprištu napada, a Palestinac je prenet u bolnicu s lakšom povredom ramena, saopštili su isti izvori, prenosi Asošijeted pres.

Izraelski mediji su naveli da je Palestinac rekao istražiteljima da je izveo napad nakon svađe s ocem.

Izraelski TV kanal 10 identifikovao ga je kao devetnaestogodišnjaka iz obližnjeg sela i citirao bezbednosne zvaničnike koji su rekli da nije povezan s nekom militantnom organizacijom.

Ovi napadi dogodili su se u trenutku kada i Izraelci i Palestinci prate sudbinu palestinskog zatvorenika u štrajku glađu koji je u nesvesti od petka, nakon 60 dana protesta što je iza rešetaka bez podizanja optužnice.

Tridesetogodišnji Mohamed Alan uhapšen je u novembru prošle godine i pritvoren na šest meseci na osnovu prakse takozvanog administrativnog pritvaranja, koja omogućava Izraelu da drži pritvorenike mesecima bez podizanja optužnice.

Izrael tvrdi da je to neohpodno kako bi se zaustavila militantna aktivnost i da je Alan u pritvoru zbog aktivnosti u Islamskom džihadu, organizaciji koja je izvela mnogobrojne napade na izraelske civile.

Palestinski zatvorenici više puta su štrajkovli poslednjih godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: