Tokom noći 16 vazdušnih udara SAD na ID

Američki avioni sproveli su seriju od 16 vazdušnih napada na položaje boraca Islamske države (ID) u njihovom sirijskom uporištu u gradu Raka.

Izvor: B92

Nedelja, 05.07.2015.

12:37

Default images
Foto: Beta, AP

Kako se navodi, tokom napada izvršenih u noći između subote i nedelje poginulo je najmanje 22 ljudi.

Među poginulima je i šest civila, uključujući i jedno dete.

Ostatak mrtvih u napadima na Raku su borci, saopštila je Sirijska opservatorija za ljudska prava, dodajući da je na desetine njih ranjeno.

"Koalicione snage su uspešno udarile na višestruke ciljeve širom Rake - de fakto prestonice ekstremista", navodi se u saopštenju i dodaje se da su uništene strukture IS i tranzitne rute.

Udari su "ozbiljno ograničili slobodu kretanja terorista", dodaje se u saopštenju, navodi AFP.

Saopštenje koalicionih snaga usledilo je nekoliko sati pošto su teroristi objavili video snimak koji prikazuje tinejdžere koji ubijaju 25 sirijskih vojnika u arheološkim ostacima amfiteatra u zauzetom drevnom gradu Palmira.

U video snimku je prikazana egzekucija koja se navodno dogodila nedugo nakon što su džihadisti 21. maja preuzeli kontrolu nad Palmirom.

Sirijske vladine snage pokrenule su veliku operaciju da povrate Zabadani u regionu Kalamun nedaleko od Damaska, dodaje Sirijska opservatorija za ljudska prava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: