Britanci nezadovoljni statusom kvo

Britanski premijer Dejvid Kameron, rekao je da Britanci nisu zadovoljni "statusom kvo" i da su Evropskoj uniji potrebne promene.

Izvor: B92

Utorak, 26.05.2015.

07:00

Default images
Foto: Beta/AP

Kameron se sastao s predsednikom Evropske komisije Žan-Klodom Junkerom

Razgovor je bio usmeren na reformisanje EU i preispitivanje veza Velike Britanije i Brisela, saopštila je portparolka britanske vlade.

Junker je u razgovoru ponovio da želi da postigne fer dogovor za Britaniju i da za to traži pomoć, a dvojica zvaničnika dogovorila su se da i ubuduće treba da razgovaraju, kako bi pronašli rešenje, preneo je Rojters.

Britanski premijer planira da do kraja 2017. raspiše referendum o članstvu u EU i, kako je rekao, namerava da do tada preispita ulogu svoje zemlje u EU.

Kameron je ranije rekao da se zalaže za ostanak u reformisanoj EU, ali da ništa neće isključiti ako ne bude bilo promena koje traži.

Britanski premijer namerava da sledeće nedelje poseti glavne gradove Danske, Holandije, Francuske, Poljske i Nemačke, gde će liderima izneti svoj stav da je potrebno da se EU reformiše.

Kameron se nada da će lično razgovarati sa svim liderima 27 zemalja članica EU pre sastanka Evropskog saveta krajem juna gde će, kako se očekuje, detaljnije izneti svoj plan reformi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: