Golubac, jutro posle: Blato i kiša

Ulice Golupca su zatrpane blatom, granjem i đubretom, a iako se voda povukla, jaka kiša ponovo pada i može da napravi nove probleme, javlja reporter B92.

Izvor: B92, Tanjug

Ponedeljak, 25.05.2015.

10:48

Default images
Foto: B92

Jako nevreme, posle kog su nastale nestvarne slike na ulicama Golupca, potopilo je juče brojne podrume, a i dalje na nekim mestima u gradu nema struje.

Kako javlja reporter B92, pumpe i agregati rade od sinoć kako bi se situacija normalizovala i dok ljudi iznose uništeni nameštaj ispred kuća i čiste podrume, saobraćaj je ponovo uspostavljen.

Poplavljena je bila i najveća prodavnica, ali nadležni kažu da se snabdevanje građana "koliko-toliko normalizovalo".

Osnovna škola u ovom mestu danas ne radi, a zatvoren je i vrtić, koji je, prema prvim informacijama, pretrpeo veću štetu.

Načelnik Odeljenja za vanredne situacije u Požarevcu Goran Đorđević rekao je Tanjugu da se situacija polako smiruje, da su nadležni oko tri sata jutros uspeli da uz pomoć pumpi uklone velike količine vode sa gradskih ulica.

"Tokom noći vatrogasno-spasliačke jedinice iz Gradišta i Požarevca kao i radnici Hidroelektrane Đerdap i preduzeća Georad iz Požarevca su pumpama crpeli vodu sa ulica", rekao je Đorđević.
Foto: B92
On je dodao da je zbog obilnih padavina došlo do bujičnih poplava koje su u centar opštine donele velike količine vode i da je posao crpljenja završen tri sata posle ponoći.

"U gradu više nema vode i vrši se sanacija terena", rekao je Đorđević dodavši da je najbitniji da juče po podne i tokom noći nije bilo ugroženih ljudi.

On je naveo i da su sinoć oko 23 sata pripadnici Sektora za vanredne situacije uspeli da osposobe za teretni saobraćaj i put prema Požarevcu i prema Kladovu, tako da vozila saobraćaju nesmetano u oba pravca.

"Trenutno se čisti teren od blata, mulja i šuta koji je voda nanela i voda se ispumpava iz podrumskih prostorija", rekao je Đorođević dodavši da su i tu angažovani pripadnici vatrogasno-spasilačke jedinice.
Foto: B92
U Golupcu, lokalni štab za vanredne situacije je u stalnom zasedanju i pomaže građanima koliko može, rekao je Tanjugu ranije danas načelnik opštinske uprave Vladica Buljubaša.

Buljubaša je dodao da je vanredna situacija uvedena juče, a da su se danas građani pridružili nadležnim službama i čiste ulice od blata.
Foto: B92
Na području Golupca juče po podne pala je velika količina grada koji je razbijao prozore na kućama i izloge, a ulice su poplavljene od kiše.

Zbog obilnih padavina područje tog mesta bilo je pod vodom, koja je nanela velike količine blata, mulja, granja... a oticanje je sprečavao nasip koji to mesto brani od izlivanja Dunava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: