Skoplje: Vlada mitinguje 18. 5.

Makedonska vladajuća partija VMRO-DPMNE najavila je da će u ponedeljak 18. maja održati veliki nacionalni miting podrške stabilnoj i snažnoj Makedoniji.

Izvor: B92

Petak, 15.05.2015.

00:02

Default images
Foto: Thinkstock

Kako je rekao visoki funkcioner ove stranke Nikola Todorov, skup, na kojem će učestvovati svi građani Makedonije, Makedonije, uključujući Albance, Turske, Vlahe, Rome, Srbe, Bošnjake, biće miran i dostojanstven, prenosi MIA.

Inače, opoziciona SDSM ranije je zakazala za nedelju 17. maja veliki narodni miting u Skoplju.

"U ovim teškim trenucima kada je Makedonija je napadnuta kako bi bila destabilizovana, u ovim vremenima kada neki ljudi ne žele otvaranje fabrika, stvaranje novih radnih mesta u Makedoniji, VMRO-DPMNE želi da kaže jasno da se protivi svim scenarijima destabilizacije", rekao je Todorov na konferenciji za novinare.

Kao i uvek, dodao je on, VMRO-DPMNE će nastaviti da se bori za stabilnu, snažnu i ekonomski razvijenu Makedoniju i neće dozvoliti da zemlja bude gurnuta u pravac koji je štetan za svakog građanina u Makedoniji zbog nečijih ličnih ili partijskih interesa.

On je istakao da će građani Makedonije izaći na ulice Skoplja da pokažu da se bore za pravo na izbor, za poštovanje volje birača, otvranje novih radnih mesta...

Ranije u toku dana, politički lideri četiri najveće partije u Makedoniji podržali su demokratske vrednosti, uključujući i pravo na miran protest, te unapred osudili eventualno nasilje bez obzira na to sa kojim ciljem se ono sprovodi - političkim ili kriminalnim.

U zajedničkom saopštenju lidera VMRO-DPMNE, SDSM-a, DUI i DPA se navodi da su se oni saglasili sa nastavkom dijaloga o unapređenju evroatlantskih integracija Makedonije za, kako se navodi, dobrobit njenih građana.

Sastanku su prisustvovali premijer Nikola Gruevski i lider VMRO-DPMNE, lider opozicionog SDSM-a Zoran Zaev, lider DUI Ali ahmeti i DPA Menduh Tači, javila je MIA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: