ID kamenovala dva muškarca do smrti

Pripadnici Islamske države obelodani su da su kamenovali dva muškarca do smrti, zbog preljube u severnoj iračkoj provinciji Nineveh.

Izvor: B92

Ponedeljak, 27.04.2015.

17:31

Default images
Foto: Beta/AP

Na seriji fotografija objavljenih na internetu prikazano je kako jedan muškarac kleči vezanih očiju dok grupa muškaraca baca veliko kamenje na njega, dok ne legne licem okrenutom ka zemlji i krv ne poteče iz glave.

Drugi muškarac je ubijen na isti način, dok je publika, uključujući decu, gledala čin kamenovanja, prenela je agencija AFP.

Nije poznato kada se kamenovanje dogodilo, a ni autentičnost fotografija nije mogla da bude potvrdjena, dodaje francuska agencija.

Džihadisti IS koji su pokrenuli ofanzivu prošlog juna i zauzeli velike delove severno i zapadno od Bagdada, počinili su niz zlodela uključujući snimanje odsecanja glava i masovnih pogubljenja, silovanja i porobljavanje u oblastima koje kontrolišu u Iraku i susednoj Siriji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: