MUP: Zlonamerna izjava Jankovića

Potpuno je neprimerena i zlonamerna izjava Saše Jankovića, u kojoj iznosi neistine o "navodnom rušenju policije i zloupotrebe policijskih dokumenata".

Izvor: B92

Subota, 25.04.2015.

15:41

Default images
Foto: Tanjug, arhiva

To je ocena izjave zaštitnika građana Saše Jankovića koju je saoptio Ministarstvo unutrašnjih poslova.

"Skandalozno je da Saša Janković sebi daje za pravo da preuzme ulogu sudije i tužioca, što on nije, niti ima pravo da bude, i sasvim je jasno da svojim izjavama nanosi ogromnu štetu instituciji Zaštitnika građana", navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova.

Ministarstvo je podsetilo da je na svom sajtu objavilo sva dokumenta kojima raspolaže, u vezi slučaja iz 1993. godine, u potpunosti poštujući zakon.

"Nismo, niti ćemo ulaziti u to da li se sadržina tih dokumenata nekome sviđa ili ne, već se rukovodimo potrebom da javnost bude u potpunosti i zakonito informisana. Ministarstvo će i dalje nastaviti da profesionalno obavlja poslove iz svoje nadležnosti, a rezultati koje postiže uticali su na rast poverenja građana u naše ministarstvo, što potvrđuje i poslednje istraživanja OEBS-a", navodi se u saopštenju MUP-a povodom izjave zaštitnika građana.

Ministarstvo unutrašnjih poslova objavilo je danas dodatnu dokumentaciju u vezi sa slučajem samoubistva prijatelja zaštitnika građana Saše Jankovića 1993. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: