Klizište preti i drugoj traci FOTO

Klizište koje je bukvalno progutalo deo jedne saobraćajne trake na Ibarskoj magistrali kod Bogutovca i dalje je aktivno i preti da ošteti i drugu traku.

Izvor: B92, Beta

Ponedeljak, 06.04.2015.

11:46

Default images
Foto: B92

Kako javlja reporter B92, veliko klizište pojavilo se u dužini od oko 15 metara, ispod dela magistrale na putu Kraljevo-Raška i odnelo nekoliko metara trake u Ibar.

Klizište i dalje radi, pa preti da ošteti i drugu kolovoznu traku iz pravca Kraljeva kojom vozila sada saobraćaju naizmenično. Izveštaj s mesta događaja možete pogledati i u vestima TV B92 u 16h.

Da postoji opasnost upozoravaju i nadležni:

"Saobraćaj se odvija jednom trakom. Nadam se da će projektno rešenje što pre stići i krenućemo odmah sa izvođenjem radova. Nadam se da će se to dogoditi pre nego što se obruši i druga traka", rekao je za B92 Miroslav Pajević iz "Puteva Novi Pazar".

Rupa je dugačka tri-četiri metra, široka oko metar i po i njena ivica se nalazi na oko metar od središnje linije magistrale. Oko rupe se vide pukotine.

Vozila u drugoj traci saobraćaju naizmenično.

Kako je za B92 rečeno u informativnom centru JP Putevi Srbije, sve informacije o ovom događaju se "nalaze na sajtu preduzeća", a za ostala pitanja potrebno je poslati mejl.

Zasad nema odgovora na pitanja o sanaciji i bezbednosti, o tome da li je taj deo magistrale potpuno bezbedan za saobraćaj, kao i na to koji su saveti za putnike i da li postoji ozbiljna pretnja po drugi deo puta.
Foto: B92
"Ispod dela Ibarske magistrale kod Bogutovca jedna traka se obrušila u kanjon prema pruzi, odnosno Ibru, tu se saobraćaj sada odvija jednom trakom i postavljeni su znaci upozorenja kako bi vozači na vreme primetili da je došlo do oštećenja", naveo je načelnik Odeljenja za vanredne situacije Kraljeva Radoica Kočović za agenciju Beta.

Prema njegovim rečima, magistrala je prohodna, ali na njoj ima manjih odrona, od kojih je najproblematičniji onaj kod Pivnice.

Kako je Pajević rekao Tanjugu, pre desetak dana otcepila se bankina, a prethodnog vikenda otpao je jedan deo kolovozne trake na putu Kraljevo-Raška, kod Bogutovca.
Foto: B92
"U toku je izrada projektne dokumentacije i čim budemo imali prvo projektno rešenje, krenućemo sa radovima", kaže Pajević.

Zbog velike vode aktivirala su se stara klizišta u Gokčanici, Pekčanici i prema Goču, dok su se u Glediću i Stanči pojavila nova klizišta.

Zapadna Morava u kraljevačkom kraju izlila se u priobalju u poslednjih 12 sati, ponovo plaveći put Grdica-Oplanići koji je zatvoren za saobraćaj.

"Zapadna Morava je poplavila oranice, ali nije ugrozila domaćinstva. Ibar je u granicama da se izlije, ali još ne preti bunarima za vodosnabdevanje Kraljeva", rekao je Kočović.

Prema njegovim rečima, probleme bi moglo da napravi otapanje snega s okolnih brda, ukoliko naglo otopli.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: