Ponedeljak, 23.03.2015.

14:34

Mrtav medved na ulici u Podgorici

U blizini podgoričkog kafića “Lovac“ primećeno je beživotno telo medveda, prenose podgoričke “Vijesti“ reči očevica.

Izvor: Vijesti

Default images
ilustracija: Thinkstock

Čitalac "Vijesti" poslao je fotografiju na kojoj se vidi mrtav medved, a prema njegovim navodima, nakon određenog vremena leš životinje je ubačen u automobil i odnet.

"Koliko ja znam, lov na medvede je zabranjen kod nas jer je opstanak njihove vrste dosta ugrožen", piše čitalac u svojoj poruci.

On navodi da su prolaznici, među kojima je bilo i dece, bili zgroženi onim što se moglo videti u kvartu Preko Morače.

"Da ne pričam koliko sam insekata mogao primetiti... Iskreno se nadam da postoji bar neko u ovoj državi kome je stalo do ovog problema", zaključuje čitalac.

Policija istražuje odakle medved na pločniku, ko je i kako ustrelio životinju, ali i ko je vozač golfa koji je divljač odvezao, saopšteno je "Vijestima".

"Policijski službenici preduzimaju aktivnosti na rasvetljavanju okolnosti u vezi sa objavljenom fotografijom mrtvog medveda u Podgorici. Centru bezbednosti Podgorica nije prijavljen ovaj slučaj. Međutim, službenici CB Podgorica su, odmah po saznanju za događaj, preduzeli i preduzimaju aktivnosti na njegovom rasvetljavanju odnosno identifikovanju lica u vezi sa ovim događajem i utvrđivanju relevatnih činjenica", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Lovočuvari lovačkog drištva Podgorica, kako je rečeno "Vijestima", pronašli su mrtvog medveda i doneli ga ispred svojih prostorija na Bulevaru revolucije, gde su ga pregledali veterinarski inspektori, kako bi utvrdili uzrok smrti.

“Vijesti“ podsećaju da su medvedi ugrožena vrsta u Evropi, a u skoroj budućnosti moglo bi da im preti izumiranje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: