Šarić i svedok - bez očiju javnosti

Suđenje Darku Šariću je nastavljeno u Specijalnom sudu u Beogradu, ali iza zatvorenih vrata, jer se Šarić suočava sa jednim zaštićenim svedokom.

Izvor: B92

Petak, 20.03.2015.

16:52

Default images
foto: Tanjug

Sud je odluku o isključenju javnosti doneo na predlog Tužilaštva za organizovani kriminal.

Pre isključenja javnosti, sud je dozvolio Šariću da ispita svedoka saradnika, čiji identitet nije saopšten, a potom i da se sa njim suoči.

Ispitivanje i suočavanje sa svedocima koji sarađuju sa tužilaštvom tražio je Šarić, koji tvrdi da su njihovi navodi izmišljeni i lažni.

U tom postupku saradnici su takođe optuženi Nebojša Joksović, Draško Vuković i Radan Adamović, koji će zbog saradnje sa tužialštvom bili oslobođeni kazne.

Isključenje javnosti se praktikuje uvek kada pred sudom iskaze daju svedoci saradnici, a izuzetak je bio samo Dejan Milenković, koji je javno svedočio u procesima za ubistvo premijera i za zločine Zemunskog kriminalnog klana.

Šarić negira da je učestvovao u švercu kokaina i tvrdi da su mu optužbe montirali bivše vlasti i vrh policije.

Osim Šarića, koji se posle višegodišnjeg bekstva predao 18. marta prošle godine, na optuženičkoj klupi je još devet optuženih, dok je 14 i dalje u bekstvu i sudi im se u odsustvu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: