Kraj istrage o paljenju ambasade

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da je završena policijska istraga u vezi sa paljenjem nemačke ambasade u Beogradu 2008. godine.

Izvor: B92

Utorak, 03.03.2015.

14:44

Default images
Foto: Tanjug

Stefanović je na konferenciji za novinare rekao da se tokom istrage došlo po podataka o kojima je Tužilaštvo obavešteno i najavio da će u konstultaciji sa Tužilaštvom biti podignute krivične prijave protiv odgovornih.

Na pitanje da li je bilo propusta tokom istrage, ministar je odgovorio da neke mere nisu preduzete.

Ministar Stefanović izjavio je da je u toku istraga ubistva bivšeg vođe "Veterničkog klana" Nenad Opačića i njegove supruge u Novom Sadu.

Stefanović je na konferenciji za novinare u Beogradu istakao da policija ozbiljno radi na rasvetljavanju okolnosti i da ne može da govori o detaljima.

"Postoje pravci rada koji mogu dovesti do rezultata", rekao je ministar.

Na pitanje da li je u tom slučaju došlo do loše bezbednosne procene, direktor policije Milorad Veljović odgovorio je da je malo teže vršiti bezbednosnu procenu osobe koja je nalazi u zatvoru.

Ministar policije je istakao da istraga u slučaju ubistva biznismena Milana Beka u novembru još traje i da ne može da govori o detaljima.

Vođa "Veterničkog klana" Nenad Opačić koji je ubijen u subotu, 28. februara izdržavao je višegodišnju zatvorsku kaznu u Sremskoj Mitrovici, a u vreme ubistva nalazio se na godišnjem odmoru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: