Kafa i mleko gorivo za pregovore

Zahvaljujući kafi u ogromnim količinama i domaćim mlečnim proizvodima lideri su izdržali dugu noć kada su postigli dogovor o miru u Ukrajini, objavio je BBC.

Izvor: B92, BBC, Raša tudej

Petak, 13.02.2015.

09:10

Default images
Foto: Beta/AP

Lideri Ukrajine, Rusije, Nemačke i Francuske su posle više od 16 sati dugih pregovora u Minsku, 12. februara, postigli dogovor o prekidu vatre u Ukrajini.

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko koji je bio domaćin pregovora izjavio je da su predsednici jeli omlet, sir i druge mlečne proizvode, kao i da su popili nekoliko kofa kafe.

Moj zadatak je bio da obezbedim municiju na vreme, našalio se on.

Lukašenko je dodao da su konzumirali beloruske i ruske proizvode.

Stručni savetnici su spavali u smenama kako bi bili bistre glave, izjavio je Lukašenko. Za razliku od predsednika, novinari, koji su celu noć čekali završetak pregovora, konzumirali su i vodku i druga alkoholna pića. . Neki novinari su utehu pronašli u delikatesima i piću, koje je lično odobrio nekadašnji direktor farme Aleksandar Lukašenko, objavila je Raša tudej.

Dok su trajali pregovori, najveću lažnu uzbunu izazvala je nemačka kancelarka Angela Merkel, koja je u jednom trenutku izašla iz sale.

Novinari su skočili misleći da su pregovori završeni. Ali, Merkelova je samo zatražila punjač, jer joj se ispraznila baterija na mobilnom telefonu. . Bilo je i incidenata sa novinarima.

Kada je ukrajinski predsednik Petro Porošenko u jednom trenutku izašao u hol, jedan ruski novinar povikao je na sav glas:

"Gospodine Porošenko, zašto vaša vojska bombarduje civile?".

Čim je eho prestao da odjekuje hodnicima palate, ovaj novinar je izgubio akreditaciju.

Došlo je do i sukoba među novinarima.

Novinar iz ruskog lista "Lajfnjuz" počeo zastrašujuće da viče na ukrajinske novinare. Obezbeđenje je intervenisalo, a ovom novinaru je bilo dozvoljeno da ostane.

Tokom maratonskih pregovora, najmanje jednoj novinarki je pozlilo, zbog čega je pozvana hitna pomoć.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika ima poruku za Rusiju i Kinu

Zvaničnik Stejt departmenta u Birou za kontrolu naoružanja Pol Din pozvao je danas Kinu i Rusiju da objave deklaraciju po uzoru na SAD u kojoj se obavezuju da će o korišćenju nuklearnog naoružanja uvek odlučivati ljudi, a ne veštačka inteligencija (AI).

8:01

2.5.2024.

1 d

Podeli: