"Ubistvo policajke je terorizam"

Francuska zvanično tretira današnji oružani napad u južnom predgrađu Pariza u kome je ubijena jedna policajka kao teroristički akt, saopštilo je tužilaštvo.

Izvor: B92

Četvrtak, 08.01.2015.

15:31

Default images
Foto: Beta/AP

Francusko tužilaštvo je saopštilo danas da je istraga o pucnjavi u kojoj je ubijena jedna policajka, a jedan čovek je povređen jutros u predgrađu Pariza, poverena sudijama specijalizovanim za borbu protiv terorizma.

Odluka je doneta zbog "sadašnjeg konteksta" posle jučerašnjeg napada u kome je ubijeno 12 ljudi u sedištu satiričnog nedeljnika "Šarli ebdo", navodi se u saopštenju tužilaštva, ali se dodaje da u ovoj fazi nije uspostavljlena nikakva veza između ova dva napada.

Napadač je jutros u južnom predgrađu Pariza otvorio vatru i povredio dvoje ljudi, jednu policajku, koja je kasnije podlegla povredama, i jednog čistača ulice. Napadač je još u bekstvu.

Francuski ministar unutrašnjih poslova Bernar Kaznev koji je odmah otišao na mesto incidenta, upozorio je u izjavi objavljenoj ranije danas da ne treba preuranjeno donositi zaključke i povezivati ovu pucnjavu sa jučerašnjim napadom na nedeljnik "Šarli ebdo".

Francuska je na najviši nivo podigla uzbunu zbog jučerašnjeg napada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: