Donacija UNMIKa Zdravstvenom centru

Zamenica šefa UNMIK-a Dženifer Belš uručila je danas Zdravstvenom centru u Kosovskoj Mitrovici ključeve za jedno vozilo (džip), kao i opremu za potrebe bolnice.

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.12.2014.

18:52

Default images

"Iako nismo donatorska organizacija posvećeni smo pružanju podrške stanovnicima severnih opština za demokratski, stabilan i prosperitetan život", rekla je Belš i obećala da će informacije o potrebama za njihov bolji život prenositi međunarodnoj zajednici i donatorskim organizacijama.

Ona je izrazila nadu da će se kroz nove institucije na Kosovu, u kojima su, kako je rekla, učešće uzeli i predstavnici srpskog naroda, pomoći da se reše neka od nerešenih pitanja poput opštinskih budžeta i stvaranje Zajednice srpskih opština.

"Hajde da se udružimo i radimo za bolju budućnost celog regiona", rekla je Dženifer Belš.
Foto: Tanjug
Direktor Zdravstvenog centra u Kosovskoj Mitrovici Milan Ivanović zahvalio je na vrednom poklonu i rekao da je to u poslednjih sedam godina prvo obnavljanje voznog parka sličnim vozilima.

"Ova donacija će pomoći zaposlenima da bolje i lakše stignu do onih kojima je lekarska pomoć potrebna", rekao je on i dodao da primer UNMIK-a treba da slede i druge organizacije koje sada imaju veći kapacitet, ali se nedovoljno bave vitalnim pitanjima kakvo je lečenje obolelih.

Ivanović je ocenio da je to važno jer je i država Srbija u ekonomskoj i finansiskoj krizi i podsetio da je Zdravstveni centar u Kosovskoj Mitrovici stub opstanka Srba na Kosovu i Metohiji.

Ivanović je izrazio očekivanje da će sličnih donacija biti i u budućnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: