Bolest odlaže suđenje Hadžiću

Haški tribunal se još nije izjasnio o zdravstvenom stanju Gorana Hadžića, ali je "zbog bolesti optuženog" nastavak suđenja zakazan za sredinu januara.

Izvor: B92

Sreda, 10.12.2014.

16:17

Default images

"Suđenje Goranu Hadžiću je odloženo do 12. januara 2015. godine zbog bolesti optuženog", sve je što je izjavila portparol suda Magdalena Spalinska, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Ona nije želela da komentiše izjave vođe radikala Vojislava Šešelja, koji je nakon privremenog puštanja na slobodu izjavio medijima da je bivši premijeriSAO Istočna Slavonija, Baranja i Zapadni Srem Hadžić ozbiljno bolestan i da ima tumora na mozgu.

Haški tribunal optužio je Hadžića 2004. godine za zločine protiv čovečnosti i kršenje zakona i običaja ratovanja.

On je optužen da je kao predsednik Srpske autonomne oblasti Slavonija, Baranja i zapadni Srem, i kasnije kao predsednik Republike Srpske Krajine, učestvovao u udruženom zločinačkom poduhvatu, kao saizvršilac tokom oružanih sukoba u Hrvatskoj.

Optužba je već završila iznošenje dokaza na tom, jednom od poslednjih haških suđenja, prenosi Slobodna Evropa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika ima poruku za Rusiju i Kinu

Zvaničnik Stejt departmenta u Birou za kontrolu naoružanja Pol Din pozvao je danas Kinu i Rusiju da objave deklaraciju po uzoru na SAD u kojoj se obavezuju da će o korišćenju nuklearnog naoružanja uvek odlučivati ljudi, a ne veštačka inteligencija (AI).

8:01

2.5.2024.

1 d

Podeli: