Jerusalim:Jevreji napali Palestinca

Trojica mladih Izraelaca napalo je danas palestinskog mladića u Jerusalimu, saopštila je policija.

Izvor: B92

Ponedeljak, 24.11.2014.

10:40

Default images

To je najnoviji međuverski incident u tom gradu u kome već nedeljama traje napetost uglavnom zbog spornog svetog mesta.

Policijski portparol Luba Samri rekla je da je napadnuti mladić u dobrom stanju u jerusalimskoj bolnici i da policija istražuje napad.

Palestinci tvrde da izraelska vlada namerava da izmeni status kvo na osetljivom svetilištu i dozvoli da se i Jevreji tamo mole. Njima je inače dozvoljeno da samo posećuju mesto koje zovu Brdo hrama, a na kome su se nekada nalazili drevni jevrejski hramovi. Sada su tamo džamije Al Aksa, treća po značaju u islamu i Kupola na steni koju muslimani zovu Haram al Šarif ( Uzvišeno utočište).

Netanijahu je više puta porekao da Izrael hoće da izmeni status kvo, ali je činjenica da se neki članovi njegove desničarske koalicije zalažu da se molitve dozvole.

U poslednjih nekoliko nedelja palestinski napadači su ubili 11 ljudi, uglavnom u Jerusalimu, ali je napada bilo i u Tel Avivu i na Zapadnoj obali.

U nedelju je zapaljena jedna palestinska kuća na Zapadnoj obali. Napadači nisu identifikovani, navodi Asošijeted pres. Na zidovima kuće ispisani su nacionalistički slogani na hebrejskom: "Smrt Arapima" i "Osveta".

U tom najnovijem npadu na palestinsku imovinu nije bilo povređenih i izraelske vlasti su povele istragu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: