Filozofski i dalje pod blokadom

Filozofski fakultet i dalje se nalazi u blokadi, iako je dekan Miloš Arsenijević u petak izjavio da je blokada zvanično gotova i da će nastava početi danas.

Izvor: B92, Tanjug

Ponedeljak, 24.11.2014.

13:17

Default images

Međutim, grupa studenata pripadnika Samoorganizovanog studentskog pokreta organizovala je danas protest na Fakultetu sa koga su poručili da se blokada nastavlja i da ne odustaju od zahteva.

Jedan od studenata rekao je Tanjugu da je Fakultet ispunio zahteve koji su u ingerenciji Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, ali da zahtevi koje su studenti uputili upravi Fakulteta nisu ispunjeni i da Fakultet ostaje u blokadi i pored, kako tvrdi, pretnji.

On je dodao i da će studenti u sredu organizovati protest na platou ispred Filozofskog fakulteta.

Studenti tvrde da do sada nisu imali prilike da razgovaraju ni sa kim iz Uprave fakulteta, zbog čega su se uputili ka zgradi Rektorata, gde se, kako tvrde, trenutno nalazi Uprava Filozofskog.

Dekanski kolegijum Filozofskog fakulteta je u saopštenju objavljenom na sajtu te obrazovne ustanove, naveo da su ubrzo nakon zbora u petak, na kojem je objavljen kraj blokade, "lica neizvesnog identiteta i statusa nasilno prodrla u zgradu Fakulteta, pritom nanevši telesnu povredu jednom od službenika, a sa izričitom namerom da spreče pripremu i održavanje nastave".

"S obzirom na najnoviji razvoj dogadaja, Dekanski kolegijum konstatuje da se u ovom trenutku u zgradi ne mogu obezbediti tehnički i bezbednosni uslovi za boravak i rad studenata, zaposlenih i posetilaca Fakulteta", dodaje se u saopštenju.

Navodi se i da će zgrada Fakulteta danas ostati zatvorena.

Studenti Filozofskog fakulteta započeli su blokadu 19. septembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: