Šešelj u avionu, u Srbiji oko 13h

Vojislav Šešelj krenuo za Beograd. Po povratku iz Haga kratko će se obratiti novinarima na aerodromu, a zatim će se uputiti u stranku, kaže Vjerica Radeta.

Izvor: B92

Sreda, 12.11.2014.

10:09

Default images

Posle 12 godina provedenih u Haškom pritvoru bez presude, haški optuženik i lider SRS Vojislav Šešelj trebalo bi da danas oko 13 stigne u Beograd.

Kako je potpredsednica SRS rekla za Radio B92, sa Šešeljem je dogovreno da po dolasku u Srbiju prvo dođe u sedište Srpske radikalne stranke u Zemunu.

"Mi ćemo biti na aerodromu. Očekujemo i dolazak dosta ljudi, jer nam se mnogi javljaju i pitaju kada Šešelj stiže. Predsednik će se verovatno kratko obratiti novinarima na samom aerodromu i onda ćemo sa aerodroma da idemo u stranku", kaže Radeta. "Razgovali smo sa policijom i verujem da će i ona uraditi svoj deo posla. Takođe ćemo imati i svoje obezbeđenje na mitingu i verujem da će sve proći u najboljem redu. Članovi SRS jedva čekaju da vide svog predsednika i ne pada im na pamet da prave bilo kakav incident", kaže Radeta.

Što se tiče polemike da li Šešelj može ili ne može da destabilizuje Srbiju, Radeta kaže:

"On ne može da je destabilizuju. Šešelj nikada ne bi destabilizovao Srbiju. On može samo da radi na tome da se Srbija stabilizuje jer je ona nestabilna i politički i ekonomski i u svakom drugom pogledu“.

Pristalice SRS okupile su se na beogradskom aerodromu i nose stranačke zastave, majice i bedževe sa Šešeljevim likom, a organizovano je i stranačko obezbeđenje.

Na aerodromu su i brojne domaće i strane novinarske ekipe, a prisutan je i manji broj policajaca, kao i nekoliko policijskih vozila. Zamenik predsednika SRS Nemanja Šarović objavio je na Tviteru da je Vojislav Šešelj stigao na amsterdamski aerodrom i da se nalazi na pisti okružen sa pedset policajaca.

Avion kojim će Šešelj doputovati u Srbijupoleteo je u 10.40.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

107 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: