"Srbija faktor stabilnosti regiona"

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić razgovarao sa delegacijom poslanika Odbora za ekonomsku saradnju nemačkog Bundestaga.

Izvor: B92

Petak, 24.10.2014.

14:33

Default images

Tom prilikom je obostrano konstatovano da je Srbija važan faktor regionalne stabilnosti, kao i ekonomskog razvoja.

Vučić je upoznao je predstavnike Bundestaga sa reformskim merama koje sprovodi Vlada Srbije.

Posebno je istaknuta važnost regionalnih infrastrukturnih projekata, kao što su pruga Beograd-Sarajevo, Beograd-Bar i autoput Niš-Priština.

Tokom susreta naglašen je značaj prisustva nemačkih kompanija u Srbiji, kao i mogućnosti za dalja ulaganja u povoljnijem poslovnom okruženju koje Vlada Srbije nastoji da obezbedi, navedeno je u saopštenju Kancelarije Vlade Srbije za saradnju s medijima.

Predstavnici nemačkog Bundestaga pohvalili su inicijativu srpskog premijera za formiranje Unije mladih, čije bi delovanje značajno doprinelo stabilnosti u svim društevnim oblastima, kao i regionalnom pomirenju.

Na kraju sastanka zajednički je ocenjeno da je Srbija postigla vidan napredak u procesu evropskih integracija.

Delegacija Bundestaga se danas sastala i sa ministarkom bez portfelja zaduženom za evropske integracije Jadrankom Joksimović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: