Tačijevi ministri stigli u Srbiju

Ministar spoljnih poslova Kosova i ministar ekonomskog razvoja Kosova su oko 18 časova vozilima EK koja su ih čekala na prelazu na Merdaru ušli u Srbiju.

Izvor: B92

Sreda, 22.10.2014.

21:32

Default images

Ministar spoljnih poslova Kosova Enver Hodžaj rekao je da njegovo učšće, kao i učešće ministra ekonomskog razvoja Fadilja Ismailjija na sastanku u Beogradu, predstavlja rezultat normalizacije odnosa dve zemlje.

Ministar spoljnih poslova Kosova Enver Hodžaj izjavio je da njegovo učešće, kao i učešće ministra ekonomskog razvoja Fadilja Ismailjija na sastanku u Beogradu, predstavlja rezultat normalizacije odnosa dve zemlje.

Hodžaj i Ismajlji su na putu za Beograd, gde će učestvovati na sastanku visokih predstavnika zemalja regiona na nivou ministara, koji je nastavak sastanka koji je za premijere organizovala nemačka kancelarka Angela Merkel.

"Cilj ove posete je da učestvujem na konferenciji na nivou ministara spoljnih poslova zemalja Zapadnog Balkana, gde ćemo razgovarati o pitanjima regionalne i ekonomske saradnje", rekao je Hodžaj.

"Ova poseta govori da je proces normalizacije odnosa Kosova i Srbije, kao dve suverene i nezavisne države u značajnoj fazi i da je Vlada Republike Kosovo opredeljena za nastavak normalizacije međudržavnih odnosa između naših zemalja", rekao je Hodžaj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: