Izabrana nova Evropska komisija

Evropski parlament izglasao je novi sastav Evropske komisije, na čelu sa predsednikom Žan-Klod Junkerom, a izvršno telo EU preuzeće dužnost 1. novembra.

Izvor: B92

Sreda, 22.10.2014.

12:59

Default images

Junker, bivši premijer Luksemburga, zameniće na toj funkciji Žozea Manuela Baroza, podseća Rojters. Uoči glasanja o izboru 28-člane Komisije na plenarnoj sednici parlamenta u Strazburu, Junker je obećao obiman investicioni paket do kraja godine, ali i nove budžetske propise.

On je pozvao evropske poslanike da podrže 300 milijardi evra vredan investicioni paket namenjen podsticanju privrede i zapošljavanja.

"Onima koji misle da će stroga štednja automatski oživeti ekonomiju i pokrenuti zapošljavanje mogu da poručim da treba da odustanu od tih ideja", rekao je Junker.

Njegov prethodnik Barozo rekao je u oproštajnom govoru pred evropskim parlamentarcima da za sobom ostavlja ujedinjenu, otvorenu i jaču Evropu, spremniju da se suoči sa izazovima današnjice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: