Ratni vetaran zakucao ekser u šaku

Ratni veteran Velimir Milošević iz Kruševca, koji sa svojim saboracima četvrti dan štrajkuje glađu u Valjevu, zakucao je iz protesta ekserom dasku u svoju šaku.

Izvor: B92

Četvrtak, 02.10.2014.

14:20

Default images

Predsednik valjevskog udruženja boraca Ljubomir Bradić rekao je da je Milošević za ruku zakucao dasku na kojoj piše "Vučiću, hvala ti što misliš o borcima".

“Milošević je to uradio u ime svih boraca Srbije, jer država ignoriše zahteve onih koji su je branili“, rekao je Bradić.

On je dodao da se povređeni ratni veteran, nakon što su mu doktori valjevskog Urgentnog centra izvadili ekser iz ruke, oseća dobro.

"Niko ne odobrava radikalne poteze, znamo da nema novca, ali tražimo ono što nam je obećano, a to su zakon o boračkoj zaštiti i zdravstvene knjižice", rekao je Bradić.

Predsednik Saveza udruženja boraca od '90. do '99. godine Dejan Nikolić rekao je da ne odobrava samopovređivnje, da se na taj način ne mogu rešiti problemi, ističući da su srpski borci dovoljno puta ranjeni u ratovima.

Predstavnici nekoliko udruženja boraca iz sukoba tokom devedesetih godina prošlog veka u Valjevu štrajkuju glađu, tražeći isplatu ratnih dnevenica i hitnu overu zdravstvenih knjižica.

Borci traže i donošenje Zakona o ratnim vojnim invalidima kao i Uredbe o zapošljavanju dece ratnih vojnih invalida. Štrajk glađu organizovan je u prostorijama valjevskog udruženja boraca ratova od 1990. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: