DSS protiv Parade, ali i nasilja

DSS apelovao na organizatore Parade ponosa da, kako se navodi, "odustanu od paradiranja koje vređa moral ogromne većine gradjana Srbije".

Izvor: B92

Četvrtak, 25.09.2014.

11:27

Default images

DSS je, takođe, pozvala i protivnike parade da se uzdrže bilo kakvog nasilja.

"Ako su se (organizatori) finansijskim aranžmanima obavezali da istraju, pa istraju, a vlast odobri održavanje Parade, Demokratska stranka Srbije apeluje na one koji, kao i DSS, s pravom smatraju da je njeno održavanje nedopustivo, da ne primenjuju nasilje prema učesnicima", navodi se u saopštenju.

DSS je ocenio da se svake godine ponavlja ostrašćena polemika protivnika i pobornika parade.

"Dok Srbija grca u bedi, nezaposlenost povećava, država slabi i razgradjuje, stranim novcem dobro plaćeni aktivisti organizacija samoproglašenih za zastupnike interesa LGPT populacije, predstavnici Evropske unije i sa druge strane nasilnici koji bi da hrišćanski
moral brane kamenovanjem neistomišljenika, bore se ko će nadjačati i pobediti", navela je ta stranka.

DSS je je ocenio da "niti ogromna većina LGBT populacije smatra da im je od koristi za povećanje poštovanja njihovih prava nametanje održavanja Prajda, niti većina gradjana Srbije koja se sasvim opravdano protivi održavanju skupa, podržava da se on sprečava nasiljem prema učesnicima".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: