Krali i prodavali dokazni materijal

Dva službenika državnog suda i tužilaštva BiH uhapšena su pod sumnjom da su krali i preprodavali predmete oduzete kao dokazni materijal u istragama.

Izvor: B92

Petak, 19.09.2014.

16:11

Default images

Kako je potvrđeno iz sedišta Tužilaštva BiH u Sarajevu, uhapšeni su Mićo Trifković (45), koji je zaposlen kao vozač u Tužilaštvu, i Nenad Petrović (48), referent za izvršenje krivičnih sankcija u Sudu BiH.

Oni su osumnjičeni za produženo krivično delo pronevere u službi i tešku krađu. Kako se navodi, oni su tokom dužeg razdoblja, krali robu oduzetu u istragama koja je bila čuvana unutar kompleksa pravosudnih institucija u Sarajevu.

Tu robu, koja je trebalo da posluži kao dokazni materijal, zatim su preprodavali na crnom tržištu. Za Trifkovića i Petrovića zatražen je jednomesečni pritvor, a Tužilaštvo će insistirati da im se oduzme protivzakonito stečeni novac.

U daljnjem postupku, kako je najavljeno, protiv dvojice uhapšenih posebno otežavajuća okolnost biće to što su zaposleni u sudu, odnosno tužilaštvu, objavili su lokalni mediji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: